Zaterdag 1 februari 2020 zijn ook Maarten van Berlo MSc (sportfysiotherapeut en grondlegger cognitieve training methode Maarten van Berlo) en Willeke Verdellen (bokstrainer) aanwezig op de beursvloer tijdens het NK Boksen 2020. Voor, tijdens en na het NK verzorgen zij een aantal demonstraties: hierbij wordt uitgelegd waarom cognitieve training interessant is voor boksers, bokstrainers en andere vechtsporters, zowel binnen de training als binnen de revalidatie. Hierbij kun je denken aan automatisme en de snelheid van informatieverwerking. De demonstraties duren ongeveer 15 minuten en zullen plaatsvinden om: 15.15 uur, 16.30 uur, in de pauze van het NK en na afloop van het NK.

Naast Maarten en Willeke zijn op de Boksbeurs 2020 verschillende andere aanbieders aanwezig, waaronder: Maak kennis met rolstoelboksen tijdens NK 2020, Boksbeurs 2020: Hoe fit ben jij? | FysioHolland Medicort, Boksbeurs 2020: Test jouw boks-persoonlijkheid.

N Kbeurs
Boksbeurs 2020, cognitieve training

Basismodule cognitieve training voor vechtsporters

Zondag 24 mei 2020 verzorgen Maarten van Berlo en Willeke Verdellen bij voldoende belangstelling de cursus: ‘Basismodule cognitieve training voor vechtsporters’ in Horst bij Energetic Training.

Tijdens deze cursusdag worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Achtergrond informatie waaronder de werking van de hersenen
 • Automatismen
 • Cognitieve functies
 • Houding & ademhaling

In de ochtend staat de theorie centraal en na een heerlijke verzorgde lunch starten we met het praktijkgedeelte en de toepasbaarheid in de boksschool. Enige basiskennis is gewenst. Deze cursus is zeer geschikt voor vechtsporters en trainers. Voor iedere deelnemer is er een certificaat van deelname. Je hoeft niet te beschikken over Fitlights om deze cursus te kunnen volgen of te kunnen toepassen! Kosten: € 150,00 (excl. 9% btw) per persoon.

Waarom cognitieve training?

Je geheugen, de snelheid van informatieverwerking, het vasthouden van je aandacht en multitasking zijn te trainen. Het draagt bij aan het verbeteren van het prestatievermogen doordat je reactievermogen wordt verbeterd door de snelheid van informatieverwerking en verbetering van aandacht en automatisme. Cognitieve training draagt ook bij aan het weer kunnen functioneren van je lichaam na hersenletsel.

Tijdens de demonstraties en de cursus zullen we uitleg geven over:

 • Hoe je het beste aandacht kan hebben voor het moment, je denken/gedachten en hoe je gedachten kunt afleiden
 • Hoe je bewegingen kunt automatiseren
 • Hoe je je reactiesnelheid kunt testen en wat hierbij de invloed is van afleiding
 • Hoe je de snelheid van informatieverwerking en de invloed van het werkgeheugen kunt verbeteren (korte termijn geheugen)
 • Het belang van cognitieve training na hersenletsel als gevolg van stoten op het hoofd
 • Waarom het van belang is voor je dagelijkse leven en hoe alle wedstrijdboksers en prestatiesporters er voordeel van hebben
 • De invloed van spanning op de cognitieve functies en training in de praktijk en het gevolg daarvan op het lichaam (en hoe je dit kunt trainen)
Boksbeurs 2020, cognitieve training 2

Aanmelden

Ben je nieuwsgierig geworden naar de cursus ‘Basismodule cognitieve training voor vechtsporters’? Wil je meer weten of je aanmelden?
Neem dan contact op met Willeke Verdellen: w.verdellen@gmail.com of kom langs op 1 februari!

www.hersentrainingscentrum.nl
Deel dit bericht