De opleiding trainer/coach is bedoeld voor trainers binnen bokscholen en boksverenigingen die zelfstandig les en training geven, met wedstrijdsport bezig zijn en wedstrijdboksers begeleiden. Het is de vervolgopleiding voor KSS2 gecertificeerde assistent trainer/coaches die de volgende stap willen zetten. De opleiding is op niveau 3, KSS sportleider 3, geaccrediteerd door NOC*NSF conform de Academie voor Sport Kader (ASK).

Het competentieprofiel trainer/coach is uitgewerkt door de Commissie Opleidingen NBB op basis van het competentieprofiel sportleider 3 dat onder regie van NOC*NSF is ontwikkeld uit het beroepscompetentiemodel sportleider 3 (uitgave Beroepscompetentieprofielen Sportleiders).

Voor deze opleiding kan alleen worden ingeschreven na het behalen van de KSS2 opleiding en een positieve aanbeveling vanuit de opleidingscommissie.

De nieuwe KSS3 opleiding gaat in het najaar van 2021 van start en vindt plaats in Rotterdam. De cursusdata zijn als volgt:

Cursusdata

 1. 18 september 2022
 2. 23 oktober 2022
 3. 13 november 2022
 4. 11 december 2022
 5. 15 januari 2023
 6. 19 februari 2023
 7. 19 maart 2023
 8. 16 april 2023
 9. 28 mei 2023
 10. Examen

Bevoegdheden

Na het behalen van het diploma is de trainer/coach bevoegd om zelfstandig les en training te geven en wedstrijdboksers te begeleiden. De trainer/coach is (eind)verantwoordelijk voor de jaarplanning/trainingen en stuurt het sportkader aan.

Onderdelen van de opleiding

Didactiek / Instructiebekwaamheid / Observatietechniek / (wedstrijd) Bokstechniek / Anatomie / Trainingsleer / Krachttraining / Coördinatietraining / Sportpsychologie / Periodisering / Tactiek / Voeding / Doping / Sparring begeleiding / Wedstrijd voorbereiding / Eerste hulp bij boksongevallen / Arbitrage

Duur van de opleiding

10 bijeenkomsten van 1 dag inclusief examen. Let op: er is hierbij geen keuze voor een versnelde fast-track opleiding.

Toelatingseisen

 • Diploma KSS2 assistent trainer/coach NBB
 • Positieve beoordeling door de Commissie Opleidingen (CO) Nederlandse Boksbond (NBB)
 • Voldoende stagemogelijkheden

De overige toelatingseisen zoals eigen vaardigheden, gezondheidseisen, taalbeheersing etc. zijn verder gelijk aan de voor de opleiding assistent trainer/coach.

Kosten

 • Reguliere KSS3 opleiding € 900,- incl. examen.

De kosten voor de opleiding kunnen indien gewenst in 3 driemaandelijkse termijnen van € 300,- of in 2 termijnen van € 450,- worden voldaan. Na de eerste betaling via de site ontvang je de vervolgfacturen vanuit het Bondcenter.

Docent
René Braad
Rene Braad
Docent
Harrie Buitenhuis
Docent
John Kenbeek

Prijs

€ 900

Datum

zondag 18 september 2022

Locatie

Van Ghentkazerne, Toepad, Rotterdam, Nederland

Schrijf je in voor Trainer/coach